Sahte belge düzenleyen çete çökertildi

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yabancı uyruklu şahısların ikametlerine yapılan operasyonda çok sayıda belge ve bu belgeleri basmakta kullanılan cihaz ele geçirildi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yabancı uyruklu şahısların ikametlerine yapılan operasyonda çok sayıda belge ve bu belgeleri basmakta kullanılan cihaz ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Afganistan uyruklu şüphelilerin, yabancı uyruklu şahıslara para karşılığında sahte nüfus cüzdanı, Birleşmiş Milletler UNHCR belgesi, sahte yol izinleri, ikamet belgeleri düzenleyerek bankalardan kredi kartı çıkardıkları ihbarını alan KOM şube ekipleri, üç ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonrasında çok sayıda kaşe, basılmış sahte nüfus cüzdanları, Birleşmiş Milletler UNHCR belgesi, sahte yol izinleri, ikamet belgeleri, tanzim edilmiş çok sayıda banka dekontu, formlar ve bunları basmakta kullanılan yazıcı ile bilgisayarlara el konuldu. 

Operasyon sonrasında Afganistan uyruklu A.Ö., H.R.M., A.Ö., N.G. ve A.R.O. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından resmi belgede sahtecilik ve suç işlemem amacıyla örgüt kurmak suçlarından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden N.G. ve A.Ö. savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen H.R.M., A.Ö. ve A.R.O. tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

#

07 Oca 2019 - 12:13 - Asayiş

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler