Altınyıldız’da hafta sonu sınav var

Altınyıldız İlköğretim Kurumuna Giriş  ve Bursluluk sınavları 12-13 OCAK 2019  tarihlerinde yapılacaktır. Dereceye giren öğrenciler Altınyıldız İlköğretim Kurumunda ücretsiz öğrenim görme hakkı kazanacak.

Altınyıldız İlköğretim Kurumuna Giriş  ve Bursluluk sınavları 12-13 OCAK 2019  tarihlerinde yapılacaktır. Dereceye giren öğrenciler Altınyıldız İlköğretim Kurumunda ücretsiz öğrenim görme hakkı kazanacak.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne Ortaöğretime geçiş sınavlarında 60 Türkiye 1.liği  elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.si okul oldu. Elde ettiği sınav  puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve  Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim  Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkanları, sosyal yaşam alanlarıyla ‘aklın ve bilimin ışığında’ Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor ve Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam ettiğini ifade eden Kurum Müdürü Mehmet Eravcı,  Mezun ettiği 887 Öğrencisini Fen Lisesine, 647 Öğrencisini Anadolu Lisesine  yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2018-2019 LGS'den sonra da yine öğrencilerini Türkiye’nin  en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edeceğini belirtti.

12 Ocak 2019 Cumartesi günü  4. sınıflar için saat 10:00’da, 5. sınıflar için saat 14:00’da 6 ve 7. sınıflar için ise 13 Ocak 2019 Pazar günü saat 10:00’da sınavlar gerçekleşeceğini ifade eden Mehmet Eravcı, 2019-2020 Eğitim -Öğretim yılı için Altınyıldız İlköğretim Kurumu Kayıt Kabul Komisyonu tarafından alınan kararlara göre; 1.sınıflarımıza öğrenci kayıtları, başvuru sırası ve olgunluk test sonuçlarına göre yapılacaktır. 2,3 ve 4.sınıflarımıza öğrenci kayıtları mülakatla yapılacaktır. 5.sınıflarımıza Altınyıldız İlköğretim Kurumu Giriş sınavlarına katılan 4.sınıflarda ilk 400’e girmeyi başaran öğrenciler arasından başvuru sırasına göre kayıt yapılacaktır. 6,7 ve 8. sınıflarımıza   Altınyıldız İlköğretim Kurumu Giriş sınavlarına katılan 5,6 ve 7.sınıflarda ilk 250’e girmeyi başaran öğrenciler arasından başvuru sırasına göre kayıt yapılacaktır.” dedi.

sınav bilgi notu olarak ise Eravcı açıklamasında; “Altınyıldız İlköğretim Kurumu Giriş Sınavı ücretsiz olacaktır  ve katılmak isteyen öğrenciler sınav saatinden 30 dakika önce öğrenci kimliği veya nüfus cüzdanı ile birlikte Altınyıldız İlköğretim Kurumunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

Sınavlarda 1.dönem sonuna kadar olan kazanımlardan soru sorulacak olup Türkçe,Matematik ,Fen Bilimleri,Sosyal Bilgiler ,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce dersleri yer alacaktır.Yapılacak bütün sınavlarda 3 yanlış cevap , 1 doğru cevabı götürecektir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumunda öğrenim görmek isteyen ve sınavlara katılacak olan tüm öğrencilere başarılar dileriz.” dedi.

#

08 Oca 2019 - 14:41 - Eğitim

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler