Müftülük yarışma düzenliyor

Nevşehir Müftülüğü18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle lise öğrencileri arasında şiir okuma yarışması düzenliyor.

Nevşehir Müftülüğü18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle lise öğrencileri arasında şiir okuma yarışması düzenliyor.

Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak ve şehitlik ruhunu canlı tutmak amacıyla müftülük tarafından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiirini ezbere okuma yarışması düzenlenecek.

15 Mart 2019 Cuma günü Nevşehir Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda saat 14:00’da yapılacak olan il merkezi birinciliği yarışlarının son başvuru tarihi 13 Mart 2019 Çarşamba günü olarak belirlenirken, 22 Mart 2019 Cuma günü yapılacak olan İl Geneli Final yarışmalarının son başvuru tarihi 20 Mart 2019 Çarşamba olarak belirlendi.

Bu yarışmaya Nevşehir ve ilçelerindeki tüm lise öğrencileri katılabilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin müracaatlarını 13 Mart 2019 Günü mesai bitimine kadar müftülüklere yapmaları gerekiyor.

Yarışmaya katılım şartları ise şu şekilde belirlendi;

1-Müracatlar İl Müftülüğü ’ne bireysel olarak yapılacaktır.

2-’Lise Öğrenciler Arasında Şiir Okuma Yarışması’ olduğundan sadece lise öğrencileri yarışmaya katılabilecektir.

3-Yarışmaya katılacak öğrenciler başvuru ve yarışma esnasında öğrenci belgelerini ve T.C. kimlik kartlarını yanında getireceklerdir.

4-T. C. Kimlik kartı ve geçerli öğrenci belgesini ibraz edemeyenler yarışmaya alınmayacaktır.

5- Yarışma il ve ilçe Müftülüklerince yapılacaktır.

Ödül:

İl Merkezi yarışmalarında derece kazanan öğrencilere ödüller verilecek. Birinciye çeyrek altın, ikinciye 7 ciltlik hadisler ile İslam kitabı, üçüncüye 3 ciltlik Riyazu’s- Salihin Hadis Kitabı, diğer yarışmacılara ise Mehmet Akif Ersoy’un Safahatı verilecek.

İl Genel yarışlarında birincilik derecesi elde eden öğrenciye yarım altın, ikinciye ve üçüncüye çeyrek altın, diğer yarışmacılara ise Mehmet Akif Ersoy’un Safahatı takdim edilecek.

ÖZEL HABER VEYSEL KILIÇ

#

22 Şub 2019 - 13:49 - Eğitim

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler