Türk Eğitim Sen eğitimcinin arkasında

Türk Eğitim Sen Nevşehir İl Başkanı Tayfur Urgenç, eğitimcilerin kazanımlarını gasp edecek kanunun çıkmasına karşı dimdik durarak gereken ne ise yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Eğitimcilerin 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan kazanımlarını gasp edecek bir meslek kanunu çıkarılırsa, her türlü demokratik ve hukuki tavrımızı ortaya koyacaklarına vurgu yapan Başkan Urgenç, taleplerini de dile getirdi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklama yapan Nevşehir Türk Eğitim Sen İl Başkanı Tayfur URGENÇ açıklamasında şunlara değindi; “Taslak şu anda Maliye Bakanlığı’ndadır. Maliye Bakanlığı’nın onay vermesinin ardından taslak kamuoyunun görüşlerine açılacaktır. Türk Eğitim-Sen olarak yıllardır öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak, mesleğimizi sağlam bir statüye kavuşturacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını talep ediyoruz. Tabi bu noktada dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemiyoruz. Meslektaşlarımızın 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan kazanımlarını gasp edecek bir meslek kanunu çıkarılırsa, her türlü demokratik ve hukuki tavrımızı ortaya koyarız” diye konuştu.

Meslek Kanunu’nda olması gerekenleri de sıralayan Urgenç, “Ehliyetli ve liyakatli bir yönetici atama sistemi ihdas edilmelidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını önleyecek düzenlemeler yer almalıdır. Kariyer basamakları düzenlenmelidir. Okul müdürlüğü ikinci görev olmaktan çıkarılarak, okul müdürleri kadroya geçirilmelidir. Tabi kadroya geçişler asla sınavsız olmamalıdır. Öğretmene itibar sağlamalıdır.” dedi.

28 Mar 2019 - 10:22 - Eğitim

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler