Urgenç; Ara tatil tamam; ama nasıl?

Türk Eğitim Sen Nevşehir İl Başkanı Tayfur Urgenç, ara tatil düzenlemesinin olumlu olabileceğine değinerek, bu düzenlemenin nasıl uygulanacağı sorusunu sordu.

Türk Eğitim Sen Nevşehir İl Başkanı Tayfur Urgenç, ara tatil düzenlemesinin olumlu olabileceğine değinerek, bu düzenlemenin nasıl uygulanacağı sorusunu sordu.

Türk Eğitim Sen Nevşehir İl Başkanı Tayfur Urgenç Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde başlayacak 2 ara tatil konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Urgenç’in değerlendirmesi şu şekilde; “MEB tarafından açıklanan ve bugün medyaya yansıyan haberlerle bilgi sahibi olabildiğimiz, ara tatil düzenlemesi yeni bir durumu ortaya çıkardı. Buna göre artık önümüzdeki öğretim yılında 18-22 Kasım 2019 ve 6-10 Nisan 2020 tarihlerinde iki ara tatil yapılacak.

90’ar günlük iki dönemin uzun olduğu ve öğrencilerin motivasyonunu olumsuz etkilediği tartışmaları uzun zamandır yapılmakta idi. Bu açıdan her iki dönem ortasında iki ara tatil verilmesi, öğrencilere dinlenme imkânı ve motivasyonlarına katkı sağlaması açısından olumlu olabilecektir.

Ancak bu noktada iki hususun gözden kaçırılmaması lazımdır: Öğrenciler bakımından; Söz konusu tatillerin, genel anlamda toplumun geniş kesimleri için olmadığı için, alışılagelen tatil formatında geçirilemeyeceği gerçeğinden hareketle bu sürenin daha farklı ve verimli değerlendirilmesi anlamında tedbirler alınmalıdır. Tatil döneminde okul ve öğretmen odaklı temalı etkinlikler öğrencilerin “Tatil” algısıyla örtüşmeyeceği için verimli olmayacaktır. Bundan dolayı okul dışı öğrenme ortamlarının teşvik edilmesi yoluna gidilmelidir. Örneğin MEB’in öncülüğü ve girişimleriyle ara tatil dönemlerinde kitap, sinema, tiyatro, müze, gezi organizasyonları gibi etkinliklerde ilave ve tatmin edici indirimler sağlanmalıdır.

Öğretmenler bakımından; Zaten bir takım ekonomik zorluklar içerisinde bulunan öğretmenlerimizin başta ek ders ücretleri olmak üzere mali kayıplarına meydan verilmemelidir. Bu noktada öğretmenlerimize, öğrencilerin kitap, gezi, sosyal ve sanatsal etkinliklerini özendirme, teşvik etme ve takip etme görevi verilebilir. Bunun dışında tatil dönemlerinde öğretmenlerin okulda bulunma süre ve nitelikleri de yeni bir tartışma konusu olacaktır.

Ayrıca bakanlık bu sistemin verimliliği için normal eğitim hedefini de hızla hayata geçirmelidir. Çünkü biliyoruz ki, sabah gün aydınlanmadan yollara döktüğümüz ya da akşamın karanlığında eve dönmek zorunda bıraktığımız bu ikili öğretim düzeninde, özellikle 5-13 yaş arası çocuklarımızı sadece tatil düzenini değiştirerek, hedeflenen düzeyde dinlendirip motive edebilmemiz çok mümkün olamayacaktır.”

16 May 2019 - 10:26 - Eğitim

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler