İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen ve Nevşehir’de devam eden yatırımların genel değerlendirmesinin yapıldığı İl Koordinasyon Kurulu 2018 Yılı 3. Dönem Toplantısı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında yapıldı.

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen ve Nevşehir’de devam eden yatırımların genel değerlendirmesinin yapıldığı İl Koordinasyon Kurulu 2018 Yılı 3. Dönem Toplantısı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İlçe Kaymakamları, Bölge Müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasının ardından Vali İlhami Aktaş; ‘2018 yılı Yatırım Programlarının uygulanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 21. Maddesi gereği, İl Koordinasyon Kurullarının yılda 4 kez yapılmasını öngörmektedir. Bildiğiniz gibi 2018 yılı 2. Dönem toplantısını 4 Nisan tarihinde yapmıştık. Bugün ise, 3. Dönem Toplantısını icra etmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Toplantımız; yatırımların hızlanarak devam edeceği bir dönemin öncesinde yapılmaktadır. Bu açıdan dönem içinde karşılaşılacak muhtemel aksaklıkların ve koordinasyonu gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarımızca bugün burada dile getirilerek önlem alınması gerekmektedir’ dedi.

Vali Aktaş; ‘Yatırımcı kuruluşlarımızdan alınan Kuruluş Dönem Raporları ve Yatırım Projeleri İzleme Raporları doğrultusunda hazırlanan Dönem Değerlendirme Raporunda Toplam 277 projenin bulunduğu görülmektedir. Bu projelerden 15’i tamamlanmış, 173’ü devam etmekte, 41 proje ihale aşamasında, 48 projeye ise hiç başlanılamamıştır.

İlimizde yürütülen projelerin toplam parasal tutarı 1 milyar 252 milyon 576 bin 268 TL’dir. Önceki yıllarda 303 milyon 007 bin 686 TL harcanmış, yılı ödeneği 426 milyon 401 bin 469 TL olup, dönem sonu harcaması ise 179 milyon 262 bin 915 TL olarak gerçekleşmiştir.

Kuruluşlarımızın öncelikle yürütecekleri projelerle ilgili tüm kesimlerle gerekli koordinasyonu sağlayarak işe başlamaları ve söz konusu projelerin zamanında tamamlanabilmesi için ihale işlemlerinin takip edilmesi önem arz etmektedir.

Yatırımcı kuruluş temsilcileri, ilçe ziyaretlerinde ve ilçedeki yatırımları konusunda ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanlarıyla mutlaka işbirliği halinde olmalı ve bilgi alışverişinde bulunmalıdırlar.

Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum’ dedi.

Daha sonra toplantıda, ilgili Bölge ve İl Müdürleri sunumlarını gerçekleştirerek, kurumların yatırımları hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Görüş, öneri, istek ve taleplerin ardından toplantı sona erdi.

#

12 Tem 2018 - 13:43 - Ekonomi

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler