Nevşehir Belediyesi AB projesinde hibe almaya hak kazandı

Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Belediye Sürdürülebilir Stratejileri İçin Değişim' (Exchange For Municipal Sustainability Strategies) başlıklı ve TTGS/032 referans numaralı proje Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından 101.455,20 € hibe almaya hak kazandı.

Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Belediye Sürdürülebilir Stratejileri İçin Değişim' (Exchange For Municipal Sustainability Strategies) başlıklı ve TTGS/032 referans numaralı proje Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından 101.455,20 € hibe almaya hak kazandı. 

Almanya’nın Neuss Belediyesi ve Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği’nin (NEVEKO) ortak olduğu proje aracılığıyla Nevşehir ve Neuss Belediyeleri arasında AB katılım sürecinde çevrenin korunarak, iklim değişikliğinin önlenmesi kapsamında iyi uygulamaların karşılıklı değişimi için sürdürülebilir yapılar oluşturulması amaçlanıyor. Bu amaç kapsamında, Neuss şehrindeki iklim koruma alanında iyi çevre uygulamaları yerinde incelenecek. Nevşehir Belediyesi ve proje ortağı (NEVEKO) ile Neuss şehrindeki ziyaret edilecek tesislerde görev alan uzman teknik personeller arasında bilgi transferi gerçekleştirilecek. Böylece, şehir eşleştirme projesi aracılığıyla Nevşehir ve Neuss Belediyeleri arasında AB katılım sürecinde çevre konusunda iyi uygulamaların karşılıklı değişimi için kardeş şehir işbirliği sürdürülebilir kılınacaktır. Bu uygulamaların, Nevşehir’de uygulanabilmesi için teknik alt yapı oluşacak. 

Hibe destekli proje 9 ay devam edecek 

9 ay devam edecek proje süresince Nevşehir Belediyesi ve Neuss Belediyesi yetkilileri karşılıklı olarak ziyaretler gerçekleştirilecek. Nevşehir’in kimliğini tanıtmak, kültürünü yaygınlaştırmak, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış dünya harikası Kapadokya’nın da tanıtımına katkı sağlamak için kültürel bir programa da yer verilecek. Son olarak, uzmanların katılımıyla halka açık bir konferans da düzenlenecek. Neuss şehrine çalışma ziyareti gerçekleştirildikten sonra, şehrimizde iç ve dış mekanlarda uygulanabilir olduğuna karar verdiğimiz bir kaynağında ayrı toplama uygulaması, şehrimizde hayata geçirilecek. Proje kapsamında dış mekan ve iç mekan konteynerlerinin satın alınması planlanıyor. 

15 ilk ve ortaokul öğrencileri eğitilecek 

Projede ayrıca, çevre ile ilgili konulara dikkat çekmek ve halkın aktif katılımını sağlamak için konunun önemine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla Nevşehir’deki 15 ilkokul ve ortaokuldaki çevre kulübü öğrencileri ve eğiticilerine bir dizi eğitim verilmesi planlanıyor. Proje ile uzun vadede Nevşehir halkının büyük bir bölümünün çevre konusunda bilincinin ve duyarlılığının artması ile kaynağında ayrı toplama çalışmalarının Türkiye ve dünya ortalamalarına ulaşması amaçlanıyor. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi yetkilileri ile Nevşehir Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz tarafından sözleşmesi imzalanan proje, 15 Ocak tarihinde başlayacak.

#

03 Oca 2019 - 16:23 - Ekonomi

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler