Poşet çıkmazı

Paralı poşet uygulaması 1 Ocak itibari ile başladı. Bazı vatandaşların poşete para vermemek için geliştirdiği ilginç yöntemler sosyal medyaya damga vurdu.

Paralı poşet uygulaması 1 Ocak itibari ile başladı. Bazı vatandaşların poşete para vermemek için geliştirdiği ilginç yöntemler sosyal medyaya damga vurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının doğayı korumak amacıyla, 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe koyduğu ücretli poşet uygulaması Nevşehir’de tüm marketlerde uygulanmaya başlandı. Ancak bu uygulama sosyal medyada alay konusu olurken, bunun yanında ince mesajlarda verildi.

Nevşehir’de bazı vatandaşlar bu uygulamanın gereksiz olduğunu belirtirken, bazı vatandaşlar ise çevrenin korunması için yerinde bir karara varıldığını söyledi. Esnafların poşeti para ile satarken adam kayırmaca yaptığını vurgulayan vatandaşlar, “Esnaflar, tanıdıklarından ve yakın çevresinden 25 kuruşluk poşet parası almıyor. Yani buda demek oluyor ki hükümet koyduğu uygulamayı yine devam ettiremedi. Evet yerinde bir uygulama, katılıyoruz. Ama, bu uygulamaların devamlılığı önemli. Döviz kurlarında dalgalanmalar esnasında fırsatçı esnafların önüne geçemeyen hükümet, poşet uygulamasında alınmayan paralarında önüne geçemeyecek.

Esnaflar ise uygulamanın daha yeni yürürlüğe girdiğini ve alışmak için biraz zaman alacağını ifade ederek, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptılar.

#

02 Oca 2019 - 14:18 - Ekonomi

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler