Prim borcu olanlar dikkat!

Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu Nevşehir İl Müdür Vekili Erdin Polat, SGK’ya pirim borcu olanlardan yapılandırma müracaatları yapacaklara uyarı yaptı.

Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu Nevşehir İl Müdür Vekili Erdin Polat, SGK’ya pirim borcu olanlardan yapılandırma müracaatları yapacaklara uyarı yaptı.

28 Şubat 2019 tarihine kadar ödemeleri halinde7143 Sayılı Kanun hükümlerinden faydalanmaya devam edeceklerini ifade eden Müdür Vekili Erdin Polat, bu kapsamda hem işveren’e, hem de sigortalılara konu hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı.

Müdür Polat açıklamasında şunlara değindi;  “Bilindiği üzere, 7159 Sayılı Kanunla, 7143 Sayılı Kanuna Geçici 2. Madde eklenmiştir.

Bu ek madde ile Kurumumuza olan prim borçlarını 7143 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırmış olmasına rağmen, ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek veya eksik ödeyerek Kanun hükmünü ihlal edenler, ihlale sebep olan ödenmemiş tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar geçen süre için hesaplanan geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödemeleri halinde 7143 Sayılı Kanun hükümlerinden faydalanmaya devam edeceklerdir.

Söz konusu düzenleme ile Kurumumuza borcu bulunan işverenler ya da sigortalılardan, bu borçların yapılandırılması için 7143 Sayılı Kanun kapsamında müracaatta bulunmuş olmasına rağmen ödeme yükümlülüklerine riayet etmeyenlere, ödeme vadeleri 28 Şubat 2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

Bu kapsamdaki işverenlerimiz;

Kurumumuzla anlaşmalı herhangi bir bankaya müracaat ederek, sistemde yüklü bulunan 7143 Sayılı Kanun kapsamında kayıtlı borçlarını 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödeyerek, tarihin en avantajlı borç yapılandırması olan 7143 Sayılı Kanun kapsamında sağlanan ödeme kolaylıklarından istifade etmeye devam edecekleri gibi;

• Uygulanmış ve uygulanacak bileşik bazlı faizler ve gecikme cezalarından,

• Yapılandırma müracaatına binaen, tahakkuk etmiş, kapsamdaki İdari Para Cezalarının hem yarısını sildirme, hem uygulanmış/uygulanacak bileşik bazlı faizler ve gecikme cezalarından,

• İhalelere giriş ve hakediş ödemelerinde sorun yaşamamaları,

• Sigorta Prim Teşvik Uygulamalarından faydalanabilmeleri,

• Tatbik edilmiş Hacizlerden kurtulmaları,

• İcra takibi gibi cebri tahsil uygulamalarına muhatap olmamaları,

Başlıkları altında toplanacak avantajlardan istifade edebileceklerdir.

Söz konusu yapılandırma müracaatında bulunan,  4/b ( BAĞ-KUR) ve Primini kendisi ödeyen diğer sigortalılarımız ise;

Bağ-kur (4/b) sigortalılarımızdan, daha önceki Kanunlar kapsamında durdurulmuş sigortalılık sürelerini yapılandırma kapsamında ihya etmek için müracaatta bulunup ödeme yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar da dâhil olmak üzere, yapılandırmadan kaynaklanan ödeme yükümlülüğünü yerine getirememiş olan sigortalılarımız, 28 Şubat 2019 tarihine kadar öncelikle il müdürlüğümüze müracaat ederek, ödemeleri gereken tutarları tespit ettirip, anlaşmaları bankalardan ödemek suretiyle, 7143 Sayılı Kanunla sağlanan ödeme avantajlarını yeniden kazanmış olacaklardır.”

#

17 Oca 2019 - 13:22 - Ekonomi

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler