Prim borcu olanlar dikkat!

Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından prim borcu olan genel sağlık sigortalılara uyarı yapıldı. Son tarih olarak ise 31 Aralık işaret edildi.

Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından prim borcu olan genel sağlık sigortalılara uyarı yapıldı. Son tarih olarak ise 31 Aralık işaret edildi.

Kamuoyunda yapılandırma yasası olarak bilinen, 7143 Sayılı Kanunun 7. maddenin, 7 numaralı alt bendinde, 2018 Yılı Nisan ayı ve önceki aylara ait olmak üzere tahakkuk edip kesinleşmiş Genel Sağlık Sigortası Prim borçlarının 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın anapara üzerinden ödeme avantajına sahip olacakları hükme bağlandığını ifade eden Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Erdin Polat,  Nisan 2018 dahil ve önceki aylara ait olmak üzere tahakkuk etmiş olan Genel Sağlık Sigortası primlerinin 31 Aralık 2018 tarihinden önce ödenmesi halinde, tahakkuk ettiği tarihten itibaren uygulanması gereken Gecikme Cezası ve Gecikme Zamları uygulanmayacak, sadece tahakkuka esas ana para üzerinden ödenme imkanına sahip olunacağına değindi.

Bu kapsamdaki prim borçlarının, 31. Aralık 2018 tarihinden sonra ödenmesi halinde ise söz konusu prim borçları gecikme cezası ve gecikme zammı ile birlikte tahsil edileceğini vurgulayan Müdür Vekili Polat, ‘Bu itibarla; 2018 Yılı Nisan ayı ve önceki aylara ait olmak üzere kesinleşmiş Genel Sağlık Sigortası Prim borcu olan vatandaşlarımızın bu borçlarını 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemeleri ilgili vatandaşlarımızın faydasına olacaktır.’ dedi.

#

25 Ara 2018 - 15:16 - Ekonomi

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler