Sanayi işletmelerine uyarı yapıldı

Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından sanayi işletmelerine işletme cetveli hakkında uyarı ve bilgilendirme yapıldı.

Sanayi İşletmelerinin, yıllık İşletme cetvelinin en geç 30 Nisan 2019 tarihi mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerektiğine vurgu yapan İl Müdür Vekili Ramazan Uluırmak, bildirim yükümlülükleri hakkında  da bilgilenme yaptı.

Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Ramazan Uluırmak bilgilendirmesinde;  ‘6948 sayılı Sanayi Sicil kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2018 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme cetveli’nin en geç 30 Nisan 2019 tarihi mesai bitimine kadar Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.

1-Bakanlığımız Web Sayfası (sanayi.gov.tr) ‘e – hizmetleri ’ başlığı altında bulunan Sanayi Sicil Bilgi Sistemi linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir.

2-Mücbir sebeplerden dolayı Yıllık İşletme Cetvelleri ile ilgili İl Müdürlüğüne yapılan müracaatlarda Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girişi İl Müdürlüğü tarafından yapılır.

Yıllık işletme Cetvelini 30 Nisan 2019 tarihinde kadar vermeyenlere Kanunun 9.maddesi gereği 1294 TL (Bin iki yüz doksan dört) idari para cezası uygulanır.

Sanayi sicil belgesi vizesi:

Sanayi Sicil Belgesi Veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi İşletmeleri; Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile olan ilişkilerinde (sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi gibi) sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi’nin süresi içinde Vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir.

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 11. maddesine göre istenen malumatı hakikate aykırı olarak yanlış beyanda bulunanlar hakkında idari yaptırım kararı uygulanır.

Sanayi işletmelerinin bildirim yükümlülüğü

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 4 üncü maddesi gereği verilen beyannamelerde meydana gelen değişlikleri (unvan, adres değişikliği, ürün değişikliği veya ilavesi ve benzeri) kapanma durumlarına 1 (bir) ay içerisinde ve yeni açılan sanayi işletmeleri, üretim faaliyetlerine başladıkları tarihten 2 (iki) ay içinde Müdürlüğümüze bildirmeyenler hakkında Kanunun 9’uncu maddesi gereği 1294 TL (Bin iki yüz doksan dört) İdari para cezası uygulanır.’ dedi.

#

07 Oca 2019 - 12:14 - Ekonomi

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler