TKDK okların hedefinde

TKDK Nevşehir il Koordinatörlüğü, Nevşehir ekonomisine verdikleri desteği açıkladı. Ancak, bu açıklama kafalarda birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk’ün 5 yılda Nevşehir ekonomisine 240 Milyon TL yatırım ve 100 Milyon TL’i aşan hibe desteği sağladığı haberini gazetemizde yer vermiştik. Bu haber üzerine vatandaşlar gazetemizi telefon yağmuruna tutarak, bu desteğin 5 yıl boyunca hep aynı kişilere mi verildiğini,  bu destekleri nasıl, kimlere neye göre verdiğini merak ettiklerini söyleyerek yetkililerden cevap beklediklerini ifade ettiler.

Bizlerde halkın sesi olarak Murat Asiltürk’e ve yönetimine kafalarda bu soruları soruyoruz. Nevşehir’de 2013 yılında faaliyete başlayan TKDK, başta turizm ve hayvancılık olmak üzere çeşitli alanlarda projelere sözde destek sağlandığı her defasında vurgulandı. Ne yazık ki yetkililerden hiç kimse çıkıp da “şu kişiler şu işi yaptıkları için şu kadar destek verildi. Şu kişilere de şu yüzden destek verilmedi” diye bir açıklama yapmadı. Bu durum da, halk arasında büyük dedikodulara neden oldu.

TKDK’da bir şeylerin gizli tutulduğunu ve birçok vatandaşın uğraşlarının bir takım çıkarlar yüzünden boşa gittiğini savunan vatandaşlar, Uzun yıllardır TKDK İl Koordinatörlüğü görevinde bulunan Murat Asiltürk’e ve yönetimine eleştirilerini tekrar tekrar dile getirdi.

Asiltürk soruşturma geçirdi mi?

Murat Asiltürk’ün, bu geri çevrilen projeler yüzünden soruşturma dahi geçirmiş olabileceğini söyleyen vatandaşlar, “Koordinatör Murat Asiltürk, hangi iş adamlarını yazıhanelerinden çıkmayıp, hangi iş adamları ile görüştüğünü, destekler hep aynı kişilere mi verdiğini, Bu destekleri nasıl, kimlere neye göre verildiğini, 5 yılda kaç kişiye destek verildiğini merak ediyoruz.  Sadece verdiklerini söyleyen Murat Asiltürk, mağdur edilen vatandaşlar neden söz açmıyor. Bu isimleri liste halinde açıklasın istiyoruz.” dediler.

Listeyi yayınlamak üzere bekliyoruz

Nevşehir Kent Haber Gazetesi olarak bizlerde halkın merak ettiği bu isim listesini bekliyor ve yayınlamak istiyoruz. Hatta hazırlanıp ve geri çevrilen projeleri de yayınlamak istiyoruz.

Ayrıca, bu tepki ve iddialar ile ilgili Asiltürk’ün bir açıklama yapması da bekleniyor.

31 Oca 2019 - 09:23 - Ekonomi

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ibrahim - arkanda siyasi gücün varsa sanada verirler bu destekleri gerçekden bu işi yapanlara vermezler parası ve siyasi gücü olanlara verirler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 09:23

Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler