Bu yıl koyun derileri çöpe gidecek

KENT HABER ÖZEL- Nevşehir il genelinde Kurban bayramı sonrasında kesilen kurbanlıkların derileri birçok dernek, vakıf ve hayır kurumlarının yaralarına su serpiyordu. Bu yıl toplanacak koyun derileri çöpe gidebilir.

Bunun nedeni ise koyun derisine herhangi bir fiyat belirlenmemesi oldu.

Daha önce adedine 2 Türk Lirası veren dericiler, bu yıl adedine 25 kuruş dahi vermiyor. Bunun nedeni ise koyun derisine olan talebin az olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Ayrıca, Büyükbaş derileri ise kilogram fiyatının 2 TL’den alıcı bulduğu öğrenildi.

Vatandaş tepkili

Allah için kesilen hayvanların derilerinin çöpe girmesine bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, bu duruma yetkililerin biran önce çözüm yolu bulması gerektiğini ve koyun derilenin çöp olmaktan kurtarılması gerektiğini vurguladı.

Derileler hayvan pazarında toplanacak

Geçtiğimiz yıl şehir merkezinde oluşabilecek çirkin görüntülerden dolayı deri toplama işini şehir dışına taşıyan Nevşehir belediyesi, bu yılda şehir içerisine deri alımı olmayacağını duyurdu. Belediyenin bu çıkısı vatandaşlarca da destek bulmuştu.

Derilere birçok vakıf talip

Her yıl olduğu gibi bu yılda Ülkü Ocakları başta olmak üzere birçok vakıf, dernek ve hayır kurumu kesilen kurban derilerine talip olacak. Bu kurban derileri sayesinde eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs imkanı ve maddi destek sağlanacak.

KENT HABER ÖZEL

28 Tem 2020 - 10:40 - Gündem

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler