Kapadokya’da temizlik var mı?

İstanbul, Ankara, Van gibi pek çok ilde Korona virüsü için dezenfekte çalışması yapılırken, Çinlilerin en yoğun olduğu Kapadokya bölgesinde ne yapılıyor?

Kapadokya’da temizlik var mı?
Kapadokya’da temizlik var mı?
Haber albümü için resme tıklayın

Çin’in Wuhan kentinde türeyen ve kısa sürede çığ gibi Dünya’ya dağılan Korona virüsü sonucu ilaçlama yapılarak tedbirler alınıyor. Peki bu tedbirler Kapadokya bölgesinde alındı mı?

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste kapılarını açan peri bacaları ile ünlü Kapadokya Bölgesi, Çinli turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Bölgeye her yıl binlerce Çinli turist gelerek haftalarca bu doğa harikasının tadını çıkartıyor. Ülkelerinde ölümcül virüsün çıkmasının ardından turizm gezilerini iptal eden Çinliler, şimdilerde tüm Dünya ülkelerinde istemeyen turist konumuna oturdu.

Tüm bu gelişmelerin ardından gözler en fazla Çinli turist çeken Kapadokya bölgesine çevrildi. Şimdiye kadar bölgede bu virüs hakkında pek fazla olumsuz bir gelişme yaşanmazken, oteller, eğlence merkezleri, topluma açık alanlarda, ortak kullanım alanları pek çok yerde ilaçlama veya dezenfekte yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu.

Bu konu hakkında yetkililere soruyoruz;

- Otellerde ve turizm noktalarında dezenfekte çalışmaları yapıldı mı?

- Bu konuda otel işletmecilerinin tavrı nasıl?

- Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ortak bir çalışma yaptı mı veya yapacak mı?

- Turizm bölgesinde yer alan belediyelerin salgın için ne gibi çalışmaları oldu?

- Toplu taşıma araçlarının kontrolleri ve dezenfektesi yapılıyor mu?

- Acentelerin temizlik tutumu nasıl?

04 Mar 2020 - 20:00 - Gündem

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler