Ne olacak bu binanın hali?

Nevşehir Hükümet Konağına 250 metre mesafedeki eski Bağkur Binası'nın 12 yıldır atıl halde durması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Nevşehir Hükümet Konağına 250 metre mesafedeki eski Bağkur Binası'nın 12 yıldır atıl halde durması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ve SSK kurumlarının 2007 yılında tek çatı altında birleşerek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olması nedeni ile SSK İl Müdürlüğü binasına taşınan Bağ-Kur İl Müdürlüğü’nün binası 12 yıldır atıl bir halde bırakıldı.

Bodrum dâhil 4 katlı bina, 1990’lı yıllarda yapılarak faaliyetine başladı. Yaklaşık iki bin metrekare kapalı alana sahip bina, boş ve atıl halde kaderine terk edilmiş durumda beklerken bakımsızlık nedeni ile dış cephe sıvaları dökülmüş vaziyette SGK İl Müdürlüğü yetkililerden ilgi bekliyor.

Prim borçları altında ezilen esnaf ve sanatkârlardan toplanan primlerle ve vatandaşlardan alınan vergilerle yapılan, 4 katlı ve çok geniş bir alana sahip ve Nevşehir’in Merkezinde, Hükümet Konağına sadece 250 metre uzaklıkta bulunan bu binanın 12 yıldır boş ve atıl halde durması, vatandaşların tepkisini çekerken, emlakçılar tarafından değerine paha biçilemeyen binanın SGK İl Müdürlüğü tarafından bir kamu kurumu veya özel bir kuruma kiraya verilmemesi sebebiyle oluşan zarar milyarlarca lirayla ifade ediliyor.

Konu hakkında yetkililere şikâyetlerini dile getirerek tepkilerini ortaya koyduklarını belirten Yeni Mahalle sakinleri ise SGK İl Müdürlüğü yetkililerince bir çözüm üretilmediğini söyleyip yetkililerin bu duyarsızlığına sitem ettiler.

#

08 Oca 2019 - 13:44 - Gündem

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 810.060 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler