Nevşehir'de Korona Virüs HORTLAR mı!

KENT HABER ÖZEL - 4 Günlük Kurban Bayramı tatili geride kaldı. Peki bu tatilin ardından Nevşehir’deki Korona Virüsü şemasında ne tür değişim oldu. Sayı arttı veya azaldı mı? Kurallara ne kadar dikkat edildi?

2020 yılının Mart ayında Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü ve sonrasında bir türlü önünü kesemediğimiz Korona Virüsü, tüm illerde olduğu gibi Nevşehir’de de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Son haftalarda vatandaşların kurallara riayet etmemesi sonucu vaka sayısında artışların görüldüğü Nevşehir’de, sosyal temasın en yoğun olduğu bayramda kurallara peki ne kadar dikkat edildi? İşte tüm Nevşehir bu sorunun cevabını merak ediyor. Eğer ki bu bayramda İlimizde sosyal mesafe ve temas kurallarına dikkat edilmediyse vaka sayılarında ciddi bir artış bekleniyor. Edindiğimiz bilgilere göre, vakalarda bayram sonu gözle görülür bir artış olduğu, Devlet hastanesinde ise yatan hasta sayısının tavan yaptığı iddia edildi. Tüm bu iddialar ise insanlar üzerinde büyük tedirginliklere sebep oldu.

Personele virüs bulaştı mı?

Virüs konusunda ağzını bıçak açmayan hastane yönetimi, bu konuda sessizliğini korumaya devam ediyor. Ayrıca tüm illerde olduğu gibi Nevşehir’de de bu hastalıktan dolayı hastane personellerinden yatar halde hastanın olup olmadığı da merak ediliyor. Allah korusun, varsayalım 5 personele bu hastalık bulaşsa bu işin arkası kesilmez! Bu konu hakkında ilerleyen günlerde daha ayrıntılı bir şekilde vatandaşlara bilgilendirme de bulunacağız.

Hastanede hijyen üst safhada!

Virüsten dolayı Devlet Hastanesinin 4. katında yoğunluklar sürerken, temizlik görevlileri takdire şayan bir çalışma yapıyor. Gecesinin gündüzüne katan bu personeller hijyen konusunda asla taviz vermiyor. hastane koridorları başta olmak üzere odalar, lavabolar ve üniteler pırıl pırıl. Bu derece titiz çalışan temizlik ekibi aslında hastane yönetiminden ödülü hak ediyor.

Vaka artarsa ne olur?

Nevşehir il genelinde vaka sayılarında artışlar olursa ne olur? İşte bu sorunun cevabı çok basit. Önceden olduğu gibi ilimizde karantina süreçleri başlar, Normalleşme süreci yeniden duraklar. Hayat sıkıcı bir hal alır. Kısıtlamalar ardı ardına yeniden gelir. Yoğun caddeler yeniden trafiğe kapatılır. Düğünler yeniden iptal olur. Kafe, kıraathane v.s. topluma açık alanlar yeniden kapılarına kilit vurur. Vatandaşlar yeniden işsiz kalır. Yani birçok olumsuzluklar yeniden ardı ardına gelir. Bu nedenle kurallara riayet edilmesi tüm toplum için daha hayırlı olunduğunu düşünüyoruz.

03 Ağu 2020 - 17:00 - Gündem

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler