Nevşehir TÜİK’te neler oluyor?

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğünde İhale şartnamesinde uymayan hizmet araçlarının kabul edildiği iddia ediliyor.

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğünde İhale şartnamesinde uymayan hizmet araçlarının kabul edildiği iddia ediliyor.

Nevşehir başta olmak üzere Niğde, Kırşehir, Aksaray ve Kırıkkale illerine veri derlemek için hafta içi her gün görevlendirilen personele tahsis edilen hizmet araçlarının ihale şartnamelerine uymadığı, konforunda ciddi eksiklikler olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Türkiye genelinde önemli bir kamu görevini omuzlayan, veri araştırması için yaz kış demeden her alanda ayak basılmadık yer bırakmayan, görev süresinin yüzde 90’ını yollarda geçiren TÜİK personelinin böyle bir sıkıntısının gerçekten olup olmadığı merak ediliyor.

Görevli personelin her türlü konforunun düşünülmesi gereken bu araçlarda ne tür eksiklilerin olduğu, personelin bu durum hakkında neler düşündüğü ve makam araçları ile bu araçların şartnamesinin arasında ki farkların neler olduğu kafalarda soru işaretleri bıraktı.

TÜİK personelinin araçlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığı iddia edilen bu konu hakkında TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz’ün kamuoyunu en kısa sürede bilgilendirmesi bekleniyor.  

#

27 May 2019 - 12:34 - Gündem

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Ismaıl Ertürk - Ben bindikleri arabaları gördüm , o kadar adam kümes gibi bir arabaya binip iki büklüm yüzlerce km yol yapıyor, Kaza durumun da o arabadan kimse sağ çıkamaz.. Allah yardımcıları olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 12:34
04

Fatih EREN - Bazı firmalar araçları minibüs olarak değil de kapalı kasa olarak alıyor daha sonra camlarını açtırıp koltuk yerleştirip iç dizaynını yaptırıp minibüs haline getiriyor. Çünkü böyle yapınca en az 30_40 bin lira karlı oluyor. Mühendisler odası bunun projesini onaylamatarak geri çevirebilir ama aldıkları proje parası yüzünden yok demiyorlar. Bence bölge müdürü Yunus ÖZ beyefendinin konuyla alakalı hiçbir suçu yoktur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 12:34
03

Harun - Nedir bu ihale esaslı işlerdeki şaibeler? Bu haber doğru ise hesabı sorulmalı! Hakkı olmayan kişilere ihaleyi ver eeee sonraaa öteki firmaların vebali nolcak müdür?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 12:34
02

hacı ahmet - kurumlarda çalışan personeli DEVLET o kadar şımarttı ki ,kendi arabası Murat 131, kiralık araç MERCEDES olsun istiyor....Allah bu tür çalışanlardan devletimizi ve milletimizi kurtarsın.Şartname ne ise kurum o aracı çalıştırır...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 12:34
01

Profesör - Bencede bu işte etik davranmayan ihaleyi alan şirkettir. İş ve meslek ettiğine aykırı hareketle sonradan minibüse çevrilme derme çatma araçlarla bu işe talip olmuş ve bu olayı buralara kadar getirmiştir ayrıca mühendisler odası projeye şerh düşerek bu tür işlerde kullanılmasına meydan vermeyebilir yada projeyi hiç kabul etmeyebilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 12:34

Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler