Özel İnsanlardan Başkan Arı’ya Sevgi seli

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli programlara katıldı.

Özel İnsanlardan Başkan Arı’ya Sevgi seli
Özel İnsanlardan Başkan Arı’ya Sevgi seli
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli programlara katıldı. Özel insanlarla ve aileleri ile bir araya gelen Başkan Arı, “Engelli kardeşlerimiz, sadece bugün değil her zaman bizim gönlümüzde. Onların yaşamını kolaylaştıracak, mutlu olacakları bir şehir için çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Arı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen ve Nevşehir protokolü ile çeşitli bakım ve eğitim merkezlerindeki özel insanları buluşturan yemeğe katıldı. Burada konuşan Başkan Arı,  ülkemizde özellikle AK Parti iktidarları döneminde her alanda büyük bir gelişim yaşanırken engellilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması konusunda da son derece önemli adımlar atıldığını kaydetti. Engellilerin sorunlarının çözümü ve onlara yeni imkanların tanınması konusunda ülke genelinde her geçen gün artan bu çalışmalarla birlikte Nevşehir Belediyesi olarak da engellilerin sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik hayatı başta olmak üzere yaşamın her alanında daha fazla söz sahibi olmaları için gayret gösterdiklerini vurgulayan Arı, “Her zaman şehrimizde pozitif ayrımcılık uygulayacağımızı belirttiğimiz özel insanlarımız için sosyal yaşamı her yönüyle destekleyen çok geniş yelpazede hizmetler sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Bu hizmetlerin hepsi sevgili engelli kardeşlerimizin en temel hakkı; bizim de en temel vicdani sorumluğumuz.” dedi.

Başkan Arı daha sonra eşi Melek Arı ile birlikte Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret etti. Burada gün dolayısıyla düzenlenen programa katılan Rasim Arı ve eşi Melek Arı, ailelerin yaşadığı duygu dolu anlara eşlik etti. Özel insanlar ve aileleri ile program sonunda bir süre birlikte vakit geçirerek onların fotoğraf isteklerini geri çevirmeyen Arı’nın bir sonraki durağı ise Göreme beldesi oldu.

Çocuğu down sendromlu doğan iş insanı Hasan Kalcı tarafından özel insanların hayata tutunabilmelerine olanak sağlamak amacıyla kurulan Küçük Prens Akademi'yi ziyaret eden Arı çifti,  Türkiye'nin dört bir tarafından gelen özel çocuklara ücretsiz eğitim imkanı sunulan merkezde özel insanların müzik dinletisini dinledi.

#

03 Ara 2019 - 16:05 - Gündem

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler