“Sarıkız Örümceği” Nevşehir’de yeniden türedi

İnsanlar arasında “Sarı Kız” veya “Sarı Ömer” olarak hitap edilen ve zehirli bir hayvan türü olarak bilinen örümcek havaların ısınması ile yeniden türedi.

“Sarıkız Örümceği” Nevşehir’de yeniden türedi
“Sarıkız Örümceği” Nevşehir’de yeniden türedi
Haber albümü için resme tıklayın

Havaların ısınması ile özellikle akşam saatlerinde tarım arazilerinde ortaya çıkan “Sarıkız Örümceği” yeniden türedi. İnsanları bir hayli tedirgin eden bu örümcek iddiaya göre 1 metre yükseğe rahat bir şekilde zıplıyor ve ısırdığı yeri ise çürüttüğü söyleniyor. Genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yoğunlukta olan bu böcek Nevşehir’de de son 5 yıldır görülmeye başladı. Ancak il genelinde bu böceğin ısırdığı pek fazla duyulmadı. Hatta bir iddiaya göre Nevşehir’de türlerin insanlara zararı olmadığı ve zehirsiz olduğu söyleniyor.

Nevşehir’de ki türler insandan kaçıyor

Bu örümcek türünü çat kasabasında ki bahçesinde sık sık gören Cengiz Bilir isimli vatandaş, Nevşehir’de ki türlerin insandan kaçtığını söylüyor. Her yıl çok sayıda Sarıkız örümceğini bahçesinde gördüğünü, bazen ise kavanoz yardımı ile bu örümceği yakaladığını ifade eden Cengiz Bilir,  “Çok defa bu örümceği yakından inceleme imkanı yakaladım. Bizim Nevşehir’de bulunan bu örümcekler zararsız olduğuna inanıyorum. Çünkü bu hayvan insanı görünce kaçıyor. Ancak unutulmaması gereken bir ayrıntı var. Örümceğe herhangi bir şekilde müdahale edildiğinde kendini savunmak amacıyla hemen saldırıya geçiyor.  Yani sen ona dokunmaz isen oda sana dokunmaz diyebiliriz.” Dedi.

“Bu örümceğin gelmemesi için ilacını bulamadım”

Bu örümcek türünün bahçesine gelmemesi için büyük uğraşlar verdiğini belirten Bilir, “Akşam olunca bu Sarıkız Örümceği oturduğumuz alanlara geliyor. İster istemez çocuklar korkuyor. Bunun için gezmediği ilaççı kalmadı. Denemediğim doğal yol kalmadı. Kimse bu örümceğin sevmediği ilacını bilmiyor. Kimisi kireç dök, kimisi sarımsak koy, kimisi karışımdan ilaç yap dedi ancak hiçbiri de bu örümceğin bahçemize gelmesini engelleyemedi. Bu konuda araştırmalarım sürecektir. Biliyorum birçoğumuzun sıkıntısı bu böcekler. Bir ilaç bulursam kesinlikle insanlar ile paylaşacağım. Eğer ki benden önce birileri bulduysa benle de paylaşmasını rica ediyorum.” dedi.

KENT HABER ÖZEL

01 Haz 2020 - 17:00 - Gündem

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Muammer turan - Benim bahçe dede var. Bir gün lavaboya düşmüş ve çıkamamış. Yani zıplaması yok.7 yıldır karşılaşırım çok şükür zararını görmedik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Haziran 17:00
03

Ultraslan - Katran yada mazot dök biz askerdeyken kullandık bu uygulamayı bi tane bile gelmezdi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Haziran 17:00
01

Ugur - Katiran dokun gelmiyor hafta önce gördüm her sene bağ evimde olur.ilk defa katran döktüm ve 1 haftadır göremedim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Haziran 17:00

Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler