Eski Ambulans ile Kapadokya’ya gelecek

Eski ambulansı karavana çeviren turist ilerleyen günlerde Kapadokya’da konaklayacak

Arda Koca
Arda Koca Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Belçika'da iç mimar olarak çalışan 29 yaşındaki Olga Vandenbogaer, eski ambulansı karavanaya çevirerek Avrupa turuna çıktı. Mayıs ayında Belçika'dan ayrılan Olga Vandenbogaer, 34 yaşındaki karavanı ile Balkan ülkelerini gezdikten sonra Türkiye'ye geldi. İstanbul, Ankara gibi bir çok şehri gezen Olga Vandenbogaer, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü'nde mola verdi.
Turu hakkında bilgiler veren Olga Vandenbogaer, eski ambulansı karavanaya çevirdiğini belirterek, "Ülkeleri gezip insanları tanımak istedim. Ülkelerin kültürlerini öğrenme ve doğal güzelliklerini görmek istedim. Bunu ben uzun yıllar yapmak istemiştim. İnsanlarla tanışmak onlarla sohbet etmek çok hoşuma gidiyor. Yalnızlığı seviyorum. Bu yüzden de seyahatimi kendim yapıyorum” dedi.
Türkiye’de İstanbul, Ankara gibi bir çok şehri gezdiğini belirten Olga Vandenbogaer, ”3 hafta daha Türkiye’de kalacağım. İnsanlar yardımsever ve misafirperver. Çok meraklı ve sıcakkanlı insanlar. Bu benim için çok güzel bir anı. Buradan  Kapadokya’yı gezeceğim. Türkiye’de çok güzel şehirler var. Kültürler çok ilginç ve hoşuma gidiyor” şeklinde konuştu.
Meke Gölünün suyunun olmamasının üzücü olduğunu belirten Olga Vandenbogaer, "Yaz ve kış su olmaması son derece üzücü. Tüm dünyada hükümetler su tasarrufu yönünde tedbirler almalı. Dünyadaki tüm ülkeler bu çalışmalara zaman geçmeden başlamalılar. Suyun kullanılması tasarruflu kullanılması yönünde projeler yapılmalı” diye konuştu.

KARAVANAYA ÇEVİRDİĞİ ESKİ AMBULANSLA AVRUPA TURUNA ÇIKTI

Karavanının eski ambulans olduğunu belirten Vandenbogaer, "Eski arabaları ve kamyonları gerçekten seviyorum. Aslında bir hobi değil, sadece kıvrımlarını, tasarımlarını, çekiciliklerini seviyorum. Bugünün arabalarının çekicilikten yoksun, sıkıcı ve yumuşak olduğunu düşünüyorum. Ayrıca karavan olabilecek bir kamyona ihtiyacım vardı. Bunu da bir komşumdan aldım ve zevkime göre döşedim. Tamiri kolay, çok sağlam ve parçaları kolaylıkla bulunabiliyor. İnsanlarda sempati uyandırıyor, İstediğim de buydu. İnsanlar bunu görünce bir gülümseme ya da hoş bir sürpriz oluyor” dedi.
Belçikalı turist Olga Vandenbogaer, Yunanistan ve İtalya gibi ülkeleri gezeceğini ifade ederek, turunu Mart ayında tamamlayacağını sözlerine ekledi.

# KAPADOKYA İLE İLİŞKİLİ:

03 Eki 2023 - 08:30 Nevşehir/ Nevşehir- Turizm

Muhabir  Arda Koca

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 775.780 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Muallim - İyi günler Kent Haber yazıişleri lütfen yazılarınıza dikkat ediniz. KARAVAN'la KARAVANA ayrı kelimeler. Anlamları farklı farklı kelimeler. Lütfen güzel Türkçemizi bozmayalım.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 09:16

Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Nevşehir MHP'de kimi aday görmek istersiniz?
Tüm anketler