Tıpkı Kapadokya!

Kapadokya’yı andıran peri bacaları benzeri oluşumlar görenleri adeta büyülüyor.

Arda Koca
Arda Koca Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Uluslararası Sakin Kentler Birliği'nce " Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen, Erzurum'un Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz sınırında yer alan doğa harikası ilçesi Uzundere’de keşfedilmeyi bekleyen kaya oluşumları dikkat çekiyor. Tortum Gölü kıyılarındaki bu muhteşem oluşumlar ziyaretçilerini bekliyor.
Kapadokya’daki peri bacalarına benzer güzellikteki oluşum ve doğasıyla turizme kazandırılmayı bekleyen bölge, sıcak hava balon turları ve trekking gibi daha birçok aktivite için ideal bir zemin sunuyor.
Tortum Gölü kıyılarındaki kayalıklarda oluşan dikitlerin, milyonlarca yılda oluştuğu düşünülüyor. Kapadokya’daki peri bacalarını anımsatan oluşumlar keşfedilmeyi bekliyor. Bölgede birçok yerde bu tür kaya oluşumlarına rastlamak mümkün. Ancak bunların hemen hemen hepsi Tortum Gölü kenarındaki gibi hem maceraseverler hem de gezi tutkunları tarafından henüz fark edilmedi.

10 Eki 2023 - 12:00 Erzurum- Turizm

Muhabir  Arda Koca

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 789.647 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Nevşehir MHP'de kimi aday görmek istersiniz?
Tüm anketler