Burayı tanıdınız mı? Sene...

Nevşehir'in eski yıllarda çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor. Peki bu fotoğrafta ki yeri tanıdınız mı?

Neslihan  Kitapcı
Neslihan Kitapcı Tüm Haberleri

1954 yılında il olan Nevşehir'in merkezi başta olmak üzere tüm ilçeleri, belde ve köyleri büyük değişimler yaşadı. Bu süreçte büyükler tarafından anlatılan eski yıllara ait bir çok mekan, olay ve etkinlik o zamana ait fotoğraflarla yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Sosyal medyada Nevşehir'in eski yıllarına ait paylaşılan fotoğraflar Nevşehirli vatandaşların büyük beğenisini topluyor.

Son olarak paylaşılan siyah -beyaz bir fotoğraf ise Nevşehir'e ait eşsiz görseller arasında yer alması bekleniyor.  Fotoğrafta, Lale Caddesi üzerinde bulunan Alibey Cami, dış cephesinde Murat yazan bakkal olduğu tahmin edilen küçük bir dükkan ile traktör, kamyon ve Renault marka 2 araba göze çarpıyor. 

O zaman dışı duvar ile çevrili olan caminin bahçesindeki kalabalıktan ise bu fotoğrafın cenaze namazı kılındığı bir anda çekildiği görülüyor. 

Çekildiği yıl tam olarak tahmin bilinmezken 1970'li yılların başında çekilen bir fotoğraf olduğu tahmin ediliyor. 

# NEVŞEHİR'İN ESKİ FOTOĞRAFLARI İLE İLİŞKİLİ:

17 Eki 2023 - 20:00 Nevşehir/ Nevşehir- Gündem

Muhabir  Neslihan Kitapcı

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 798.496 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Kralkaramehmet - Bu resim tam 75 yılı değil sebebi ise sağ taraftaki reno arabada boynuzlu tampon var . O tamponlar ilk 76 da ki renolarda kullanılmaya başlandı, yani , o arac bayiden alınıp oraya park edilmiş olsa bile en az 1 yıl farkeder. Yinede paylaşım için teşekkürler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 11:06
03

Ankara'dan - 1970 lerin sonu veya seksenlerin başı olması lazım. Alibey Camii yetmişlerin ikinci yarısında yenilenmişti diye biliyoruz

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 11:13
01

Köfte Yılmaz - Murat yazan bakkal ama daha öncesi var Murat taksi Murat 124 lerin yeni çıktığı zamanlar ve şimdi ise orada Ruşen kardeşimin tahtadan ahşap büfesi var

Yanıtla . 2Beğen . 2Beğenme 17 Ekim 20:27

Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Nevşehir MHP'de kimi aday görmek istersiniz?
Tüm anketler