İYİ Parti Nevşehir İl Başkanlığında gerçekleşen basın açıklamasına İl Başkanı Yücel Kesen ve partililer katılım sağladı.
“GAZETECİLERE YÖNELİK YENİ BİR BASKI POLİTİKASI GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İFŞA OLMUŞTUR”
Başkan Kesen burada yapmış olduğu açıklamasında Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik yeni bir baskı politikası geçtiğimiz günlerde ifşa olmuştur diyerek şu açıklamalarda bulundu, “ Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, Cumhuriyetimizin ana unsuru olan Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik yeni bir baskı politikası geçtiğimiz günlerde ifşa olmuştur. 1944'te tabutluklarda, 1980'de Mamak'ta zincirlenmek istenen Türk milliyetçiliği; 2023'te siyasi iktidarın yol açtığı sığınmacı dalgasına karşı Türk milletini bilinçlendirmek isteyen genç gazeteciler üzerinden hedef alınmıştır.
Oysa bu topraklarda gazetecilik, milletin derdini dert edinmek ve bunların çözümü için cesaretle doğruları yazıp konuşabilmektir. Gözaltına alınan ve tutuklanan genç gazeteciler de işte bu sorumluluğun bir parçasıdır. Ancak kulak verilecekleri yerde gözaltına alınmış ve tutuklanmış, bunlar yetmemiş gibi genel sağlık hakları görmezden gelinmiştir. Bu kasıtlı ve art niyetli tutum sonucunda, söylemekten utanç duyulması gereken; "Gönderilerinde milliyetçi paylaşımda bulundukları tespit edilmiştir" ifadesi dava dosyasına girmiştir.
Dosyada delil diye yer alan; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez!" pankartının fotoğrafı ise sanki bir suç unsuru gibi sunulmuştur. Buradan kamuoyuna şunu memnuniyetle duyuruyoruz: Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez!" pankartını taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır.” dedi

“TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN MAHKUM EDİLMESİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ.”
"Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, Türk milliyetçiliğinin mahkûm edilmesine geçit vermeyeceğiz" diyen Başkan Kesen açıklamasının devamında, “ Sözde çözümü Oslo'da, Habur'da, Kandil'de arayan; posta güvercinleriyle terör örgütü elebaşına mesajlar gönderen iktidar hem sığınmacı gündemini bastırmak hem de sözde Çözüm Süreci garabetinde yaptığı gibi Türk milliyetçiliğini yeniden mahkûm etmeye çalışacaksa buradan duyuruyoruz ki; bu tutumun karşısında dimdik bir İYİ Parti olacaktır. Bu toprakların mayasıyla yoğrulan, beş bin yıllık mazisiyle insanlık tarihini belirleyen Türk milletinin milliyetçiliğini yapmak da bu ülkenin her bir vatandaşına düşen vazgeçilmez bir haktır.
Belirtmek isteriz ki Ulu Önderimiz olmasından her zaman övündüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Ziya Gökalplerden Erol Güngörlere kadar tertemiz Türk münevverlerinin, devlet adamlarının yeşerttiği ve büyüttüğü Türk milliyetçiliği düşüncesini İYİ Parti olarak savunmayı ve korumayı sürdüreceğiz.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, Türk milliyetçiliğinin mahkûm edilmesine geçit vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.





Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.