Çevre yolu, otopark, meydan, sanayi, kentsel dönüşüm sorunları Nevşehir’de belli başlı baş gösteren sorunlar arasında geliyor. Ancak şehirde insanlardan kaynaklı bir sorun daha var. O sorunda yaya geçitleri! İl genelinde henüz daha yaya geçidinin ne işe yaradığını bilmeyen çok insan var. Bu anlamada yeni çalışmaların yapılması gerektiği, halka yaya bilincinin anlatılması gerektiği isteniyor. Ayrıca trafikte en az sürücüler kadar, yayalara da bu bilincin yerleştirilmesi şehirde en büyük beklentiler arasında.
Bu yüzden de İl Emniyet Müdürlüğüne çok işler düşüyor. Okullarda en az haftada 1 gün çalışmalar düzenlemesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Yurt dışında ki okullarda bu duyarlılık önce çocuklara pekiştiriliyor. İşe buradan başlanırsa süreç daha da kolaylaşır. Çarşı merkezinde polis olmazsa kimse kimseye yol vermiyor. Ayrıca yayalarda da büyük kabahat var. Yayaya yanan ışığa bakmadan yola atlayanlar var. Her 2 tarafta bilinçlendirilmeli. Hatta polisler sadece sürücüye değil, yayalara da ceza kesmelidir.” dediler.
Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(10)Hasret - Once bu merkesdeki arac park sorununu cozsunler iki seritlik yol tek serite biniyor tirafik ilerlemiyor hele birde aractan birini indirmek icin duran kisiye ozel arabalar var onlarda tam ortada durunca tamamen duruyor tirafik nevsehirde ulasim berbat durumda hele birde 1 numarali arac sabah aksam rezalet inmesi der binmesi cok dert
Dogru Söze Nedenir - Doktor doktorluğunu yapacak siyasetçi siyasetini yapacak bu şehir bunu hak ediyor
Tolgahan - Lütfen Artık Şu Halk Otobüsleri Çok küçük Gelmeye Başladı İnsanlar Artık Almıyor Hep Onca Can Hiçe Sayılıyor Türkiye Yuzyılı Deniyor Ama Sözde İşe Sürekli Geç Kalıyoruz Bunada Değinin
Nevşehirli - Aynen öyle yayalara da ceza yazılmalı, 10 adımda 1 yaya geçidi var, araba sürenlere de yazık, yayalar hiç yola bakmadan, ışığa bakmadan atlıyor, sağdaki dursa soldaki basıyor, arkadaki ani frene asılıyor, özellikle meteristen nissaraya dönen yol çom tehlikeli.
Şehrimiz Hak Etti Bu - Nevşehirli şunu göremiyor. Çevre illere bakmaya davet ediyorum. Yanınızdaki Niğde Belediyesinin yaptıklarına bakın lütfen nelere yapıyor işin burasında başlayalım. Şehir merkezi otopark alışverişinin neden otoparkı yok, mesire alanları, yeşil alanları neden yok. Turizm şehri olarak gelen turist ilk nereyi görüyor. Meteris dediğiniz yere bir bakın. Şöyle bir durun karmaşıklığı düzensizliği etrafa bir bakın
AA - KOCA İŞ MERKEZİ NİSSARA NIN 20 ARAÇLIK OTOPARK YERİ SORUN HİÇ BİTMEZ
Neden !!! - Kent meydanı olmayan bir şehir ...
Kuzey Güney genişlemeyen doğu batı genislemis bir sehir..
Çevre yolu olmayan bir sehir
Dolmus hatları anlamsiz olan bir.sehir hastanaye giden dolmuşta kimse hastanede inmiyorsa özellikle saat 19:00 sonrası neden o hatta girer aşağı yoldan devam etsin ...
Buna benzer çok basit işler bile bu şehirde çözülmüyor çünkü belli gruba aidiyet olmayınca onların yönettiği şehirde bu kadar olur kaos kargaşa ortamı
Zafer - Önceden trafik polisleri okullara gelirdi.Agac yaş iken eğilir.Her şey küçüklükten ten baslar burada devlete çok iş düşüyor.Okularda fındık ,yumurta,sarı üzüm dağıtıldı 3 çocuklu aile nasıl beslesın çocuklarını .
Vatandaş - Belediyenin sorunu.
Maşallah işyeri sahipleri yaya kaldırımlarını işgal ediyor yaya geçemiyor lütfen bunlarida yazın.
Yollar arac içindir park yaptırıp para karsiligi olarak otopark olarak kullanilamaz.. Buda belediyenin özel şirketlere para karşılığı ihale yoluyla kiralanan vatandaşın yoludur.bunlarida ayrıca bir haber yapın lütfen.
Kültürü artırmak için cami değil okul yaptırın.
Vatandaş - Allah senide ıslahmı etsin yoksa deremi etsin.sanane benim yorumlarından uyuz.
Vatandaş - Sanane 'lxxx ben yorum yaparım sendeyap git kaynasmani nerde yaparsan yap.
Cafe restaurant kaynaşma yeridir cami ibadet yeridir insanı dininden soğutunuz e zihniyet yanlis
Misafir - Cami kültür lü olmaya engel değildir.Okul ihtiyacı olan yere tatbiki yapılması gerekir.Paralı parkların kalabalık yerlerde olması uygun değildir.Ucretsiz park yerleri çoğaltılması gerek.Park yasağı olan yere de park yapmanın cezası olmalı
Oktay - Ne güzel söylemişin de camiyi niye katıyorsun
Duyarlı Kişi - İllaki Bi camilere laf söylersiniz. Allah ıslah eylesin. Cami bir milleti birleştiren kaynaştırma. Kültürünü kişiliğini oluşturan Kutsal mekanlardır.
Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.