Evde sağlık hizmeti alan yaşlılar unutulmadı

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Evde Sağlık Hizmetleri alan bazı yaşlılara “Yaşlılar Haftası” münasebeti ile ziyarette bulunuldu.

Evde sağlık hizmeti alan yaşlılar unutulmadı
Evde sağlık hizmeti alan yaşlılar unutulmadı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Dr. Tarık Akbaş Evde Sağlık Hizmeti alan Nevşehir 2000 Evler Mahallesinde ikamet eden Faruk Yurtbilir ve  Cevher Dudayev Mahallesinden Rafet Demirbilek’i Merkez Evde Sağlık ekipleri ile birlikte ziyaret etti. Ziyaret esnasında hastalarla sohbetlerde bulunan Ünlübay sağlıkları hakkında doktorlardan ve kendilerinden bilgi aldı.

18-24 Mart aynı zamanda 'Yaşlılar Haftası' bu vesile ile evde yaşlı hastaları ziyaret ederek sağlık durumlarını yerinde gördüklerini ifade eden Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehir Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi bünyesinde 3, Kozaklı FTR dal hastanesi bünyesinde 1, Ürgüp Devlet Hastanesi bünyesinde 1 mobil ekip olmak üzere toplam 5 mobil ekip  ile aktif  620 yaşlı, yatağa bağlı veya engelli hizmet verildiğini ve her gün ortalama  35 hastaya  evde sağlık mobil ekiplerince ziyaret yapıldığını kaydetti.

“Yaşlılara büyük önem veriyoruz”

Yaşlılara gösterilen önem ve sorunlarının çözümü için gösterilen çaba ve hizmetler toplumun uygarlık göstergesi olarak da değerlendirildiğini söyleyen Ünlübay, “Yaşlılara daima saygı ve özen, engellilere her türlü desteği görev biliyoruz. Her gün başlarında doktor, hemşire, sağlık memuru bulunan ekiplerimiz en az 35 evi ziyaret ederek yaşlılarımızı sağlık kontrollerinden geçirerek, hastaların muayenelerini , tahlil, tetkiklerini ilaç ve tedavileri yerinde verilmektedir. Böylece engelli, yatağa bağımlı hastalarımınız hastanelere gelmeden sağlık hizmetlerinden yerinde  faydalanmaları sağlanmaktadır.

Türkiye genelinde 9 yıldır devam eden evde sağlık hizmetlerinden toplamda 1 milyondan fazla hastanın faydalandığını Ocak 2018 yılından Mart 2019 yılına kadar,  Nevşehir de çeşitli hastalıkları olan yatağa bağımlı kronik hastalığı olanlar, ileri derece kas hastalığı olanlar, engelliler, terminal dönem onkoloji hastaları olmak üzere toplamda 3774 hastamıza  Evinde Aile Ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerinin verildi.” dedi.

“Hastalara en kısa sürede ulaşıyoruz”

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay açıklamasının devamında şunları söyledi; “Evde Sağlık Hizmetleri Sağlık Bakanlığımızla koordineli bir şekilde daha da geliştirilerek yürütülmekte ve hizmete ihtiyacı olan hastalarımıza en kısa sürede ulaşarak tedavileri gerçekleştirilmektedir. Son olarak Evde Sağlık Hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızın 444 38 33 numarası aranarak kayıt oluşturmaları ,akabinde 7/24 aktif hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından 15 dk içinde hastaya ulaşılarak ayrıntılı bilgilerinin alındığını ve ilk mesai saatinden itibaren 24 saat içinde evde sağlık mobil ekiplerince ilk ziyaret ve değerlendirmenin yapıldı. Evde sağlık hizmetlerinin hastalarımıza artık bir telefon kadar yakındır.”

#

21 Mar 2019 - 14:01 - Sağlık

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler