Nevşehir Ülkü Ocakları’ndan sağduyu çağrısı

Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Hacıbektaş ilçesine yapılan ziyaretti yanlış yerlere çekmeye çalışanlara yönelik açıklamada bulunuldu.

Ziyaret kapsamında ilk olarak türbe ziyareti yapıldığını, daha sonra ise ilçede ders konusu olarak Ahilik ve Bektaşilik konulu ders işlendiğini vurgulayan Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker, Ülkücü Hareketin  dönem dönem Maraş olaylarının faili olarak gösterilmek istense de yıllar önce bu mefhum olayla hiçbir ilişkisi olmadığını kanıtlamış ve Hacıbektaş-ı Velinin davasını her daim gönlünde yaşamış bir hareket olduğunu söyledi.

Yapılan ve yapacak hiçbir faaliyet, hiçbir kurumu ve kuruluşu sabote etmek için olmadı ve olmayacağını da ifade eden Başkan Ali Türker açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “19 Aralık 2018 tarihinde Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı tarafından, Hacıbektaş ilçemize yapılan ziyaret; Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının, kültürel bir ziyareti olup bu minvalde de Hacı Bektaşı Veli Türbesi ziyaret edilmiştir. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu ziyareti de ders konusu olarak ve aynı zamanda Ahilik ve Bektaşilik konulu ders işlenmiştir. Tamamen iyi niyetli olarak yapmış olduğumuz ziyareti yanlış yerlere çekmek, kötü niyet göstergesidir. Ülkücü Hareket dönem dönem Maraş olaylarının faili olarak gösterilmek istense de yıllar önce bu mefhum olayla hiçbir ilişkisi olmadığını kanıtlamış ve Hacıbektaş-ı Velinin davasını her daim gönlünde yaşamış bir harekettir. Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı olarak Hacıbektaş ilçesinde yapmış olduğumuz faaliyetler, faşizan tavırlar ve demokrasiye uymayan bir anlayışla engellenemez. Yaptığımız ve yapacağımız hiçbir faaliyet hiçbir kurumu ve kuruluşu sabote etmek için olmadı ve olmayacaktır. Söylemlerimizi cımbızlayarak provoke etmek isteyen gruplar ve şahıslar şunu bilmelidir ki Hacıbektaş'a, Hacıbektaşlı'ya, Hünkar Hacıbektaş-ı Veli'ye olan sevgimiz ve hürmetimiz üst düzeydedir. Yaptığımız ve yapacağımız tüm faaliyetler Hacıbektaş'ı, Hacıbektaşlı'yı Hünkar Hacıbektaş'ı sevmemiz saymamızdan dolayıdır.

Muhammediz Aliyiz, Sünniyiz Aleviyiz;

Senlik benlik yok bizde, bir aşkın aleviyiz!”

27 Ara 2018 - 21:23 - Siyaset

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler