Sıcak asfalt müjdesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir’den Aksaray’a kadar sıcak asfalt olacağının müjdesini verdi. Yapılmadığı takdirde ulaştırma Bakanı’nın sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Sıcak asfalt müjdesi!
Sıcak asfalt müjdesi!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir’den Aksaray’a kadar sıcak asfalt olacağının müjdesini verdi. Yapılmadığı takdirde ulaştırma Bakanı’nın sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir dizi inceleme ve görüşmeler yapmak için geldiği Kapadokya Havalimanında Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti il ve ilçe teşkilat mensupları tarafından karşılandı.

Daha sonra Nevşehir Valiliğine geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, burada Vali İlhami Aktaş ile bir süre görüştü.

Daha sonra AK Parti Nevşehir İl  Başkanlığında partililerle bir araya gelen  Bakan Varank, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, oda merkezinde gerçekleştirilen ‘ Sektörel  Sorunlar ve Çözüm Önerileri İstişare Toplantısı’na katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Nevşehir Ticaret ve Sanayi  Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir’in sanayisi, tarım ve turizmi ile Türkiye ekonomisine katkı sağlayan en önemli şehirlerden biri olduğunu belirterek, Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm devletin idari mekanizmasında görev yapan idarecileri, Milletvekilleri ve oda ve borsa başkanları olarak koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Parmaksız, ülke ekonomisine katkı sunabilecek ortamları daha iyi noktaya taşıyabilme amacı içerisinde çaba harcadıklarını ifade ederek, bu toplantı ile bu kapsamda bir fırsat ortaya çıkartabileceğine inandığını kaydetti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’de Nevşehir’de  istihdamın ve üretimin etkin bir şekilde artırma çabası içerisindeki işadamları ve sanayicilerin her zaman bu ülkede birlik ve beraberlik ruhuna sadık olduklarını belirtti.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’da  Nevşehirli sanayici ve işadamlarının şehrin her alanda kalkınma ve gelişmesinde her zaman yanlarında olduklarını belirterek, imkanlar ölçüsünde ortaya koydukları çalışmalarla da bölgede istihdamın gelişmesinde önemli bir potansiyel güç oluşturduklarını söyledi.

“Sanayi ve üreticiler ile görüşüyorum”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mustafa Varank’da  gittiği her şehirde mutlaka sanayicilerle ve üreticilerle bir araya gelmeye özen gösterdiğini  dile getirdi. Varank şöyle konuştu: “ Gittiğim her ilde mutlaka sanayicilerimizle, üreticilerimizle bir araya gelmeye özen gösteriyorum. Türkiye ekonomisi, gücünü ve dinamizmini sizlerden alıyor. Siz ürettikçe, istihdam sağladıkça, ülkemiz ileri gidiyor. Dolayısıyla biz de Bakanlık olarak attığımız her adımda büyümeyi sırtlayanları destekliyoruz. Sorunlarınızı, önerilerinizi bizzat takip ediyoruz. 16 senede güçlü bir temel inşa ettik, karşılaştığımız hiçbir zorluk bizi yıldırmadı. Sanayiden tarıma, eğitimden sağlığa pek çok alanda önemli reformları hayata geçirdik. Vatandaşımıza dokunduk, dertlerine derman olmaya çalıştık. Fabrikalar açtık, altyapılar kurduk, istihdamı geliştirdik. Şimdi artık ekonomimizin gücüne güç katmak istiyoruz. Sanayideki son dönem gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Adım atmamız gerektiğinde gerekli adımlar atıyoruz. Hem istihdamı hem de üretimi desteklemeye var gücümüzle devam ediyoruz. Daima sizlerin yanınızdayız. Üzerinizdeki yükleri hafifletmek için son dönemde bir dizi yeniliğe imza attık. Bu reformları Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaştı. “ dedi.

“Nevşehir’de milli gelir 10 kat arttı”

Daha sonra Nevşehir’de 16 yıllık süre içerisinde AK Parti hükümetleri  gerçekleştirilen hizmetlere ilişkin olarak da bilgiler veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir’de bu süreçte  Milli Gelirin 10 kat, ihracatın da 12 kat oranında bir artış gösterdiğini kaydetti.  Varank : “Nevşehir sizlerin de katkılarıyla 16 senede milli gelirini 10 kat artırdı. Yine aynı dönemde 12 katlık bir ihracat artışı gerçekleştirdiniz. Gösterdiğiniz bu başarıda, devletimizin size sunduğu katkılar büyük pay sahibi. 16 yılda 1,6 milyar liralık yatırım teşviği verdik, 7 binin üzerinde vatandaşımıza yeni iş imkânları sunduk. Bu yatırımlar; Nevşehir’in kurulu sanayi altyapısını büyüttü; farklı sektörlerde üretim yapma kabiliyetinizi geliştirdi. 2 binin üzerinde KOBİ^ye KOSGEB’le nefes olduk, üretimlerini teşvik ettik.4 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdik. İlimizdeki 2 OSB’de, 2 bine yakın vatandaşımız istihdam ediliyor. Avanos, Gülşehir, Kozaklı, Lale, Hacıbektaş ve Merkez Sanayi Sitelerinde bin 300 vatandaşımız çalışıyor. Kapadokya Teknoparkımız geçen sene faaliyete geçti, yüzde 35 olan doluluk oranını sizlerin desteğiyle daha yukarılara çekmek istiyoruz. Kalkınma ajansımız 41 milyon lira, Bölge Kalkınma İdaremiz de 33 milyon liralık destek sağladı. Çeşitli projelerle Nevşehir’in kalkınmasına öncülük etti.  Avanos’taki Yeraltı Çömlek ve Seramik Müzesi’yle dünyada ilk kez örneği görülen bir müze oluşturduk.Bu sayede turizm potansiyelini daha da yukarı çektik. Doğal yeraltı depolarınızın iyileştirilmesi için, teknolojik altyapıyı oluşturduk. Böylece ürettiğiniz patatesin artan sıcaklardan ötürü zayi olmasının önüne geçtik; tarımsal ürünlerinizin besin değerini yitirmeden saklanmasını sağladık.Yenilenebilir enerji alanında farklı projelere 3 milyon lira destek sunduk. Kapadokya’nın bilinirliğini daha da artırmak adına Dünyanın 16 farklı destinasyonunda tanıtım turları gerçekleştirdik; 20 uluslararası fuarda Bölgeyi temsil ettik. Yenilenebilir enerji, turizm, sosyal kalkınma, eğitim altyapısı alanlarında proje desteklerimiz sürüyor.Yine yapmayı planladığınız yatırımlar için fizibilite yardımı da sunuyoruz. Yerel kalkınmayı desteklemek üzere; bu sene sanayicilerimize ve kurumlarımıza 27 Milyon lira kaynak kullandıracağız.” Şeklinde konuştu.

Nevşehir bir gönül şehri

Bakan Varank, Nevşehir’in sahip olduğu değerleri itibariyle oldukça önemli bir şehir olduğuna dikkat çekti. Varank “ Nevşehir bir medeniyet şehridir. Nevşehir bize Selçuklu’nun Osmanlı’nın emanetidir. Nevşehir bir gönül şehridir. Hacı Bektaş gibi nice gönül insanı bu şehirden çıkıp tüm Dünya’ya hikmeti ve irfanı öğretti. Bu şehirden çıkan horasan erenleri, bu toprakların Türk yurdu olmasını, İslam sancağına bayraktar olmasını sağladılar. Allah onlardan razı olsun. İşte biz onların bu emaneti üzerine yol yürümeye çalışıyoruz, gayret ediyoruz. O yüzden Nevşehir, bizim gönül dünyamızın merkez şehirlerinden bir tanesidir. Nevşehir ile aramızda hakiki bir muhabbet var. Biz bu şehirden öğüt alırız, bu şehirle huzur buluruz. Bizim dilimiz Hacı Bektaş’ ın dilidir. Bizim dilimiz muhabbet dilidir. Bu sayede 81 ilin tamamında siyaset yapabilen, 82 milyon vatandaşımızın her birini kucaklayabilen bir partiyiz. Bunu da en iyi Nevşehirli kardeşlerim bilir.O yüzden Nevşehir AK Parti’ye, Sayın Cumhurbaşkanımıza her zaman çok büyük destek vermiştir. Biz de bu desteği karşılıksız bırakmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 17 senede Nevşehir’e yapılan yatırımın tutarı 8.2 milyar liraya ulaşmış durumda. Eğitimde, ulaştırmada, turizmde, sporda, kültürde Nevşehir’e kazandırdıklarımızı Nevşehirliler çok iyi biliyorlar.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa  Varank  Nevşehir ziyareti kapsamında  daha sonra Nevşehir Organize Sanayi Bölgesine gezerek temas ve incelemelerini sürdürdü. Varank, burada üretim yapan işletmelerin sahip ve yöneticileriyle de görüşmelerde bulundu.

Bakan Varank’ın ziyaretinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı’da hazır bulundu.

#

15 Mar 2019 - 15:39 - Siyaset

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler