'Zulme karşı birlik olalım'

Alperen Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Neşeli, Katil İsrail’in Filistin halkına yönelik yaptığı zulümlere tepki göstererek, Müslüman ülkeleri zulme karşı birlik olmaya davet etti.

Geçtiğimiz gün Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin 70. yılını protesto etmek için 'milyonluk yürüyüş' adını verdikleri gösteriler düzenlemiş, gösterilerde 59 Filistinli İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü.

Bu zulmün ardından tüm İslam ülkeleri ayaklanmış ve İsrail ile destekçisi ABD’ye tepkilerini dile getirmişlerdi. Nevşehir’de de birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri Filistin ve Filistin halkı için açıklamalarda bulunmuştu. Alperen Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Neşeli bu açıklamalarda bulunanların arasında yer alıyor.

Eli kanlı Terörist Korsan Devleti İsrail’in son günlerde Filistinli halka yönelik yapmış olduğu alçakça ve zalimce saldırıları şiddetle ve nefretle kınadıklarını ifade eden Alperen Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Neşeli, ‘ Filistinli kardeşlerimizin Gazze Şeridi sınırında düzenlediği hak, özgürlük ve Ümmet-i Muhammed'in kıble davası mücadelesinde şehit olan Hamza yürekli yiğitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor ve kutlu davalarında her zaman yanlarında olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. Kudüs artık bir Selahaddin vuruşu, Abdülhamid Han duruşu bekliyor!’  dedi.

 

‘Kahrolsun emperyalist Amerika!, Kahrolsun siyonist İsrail!’

Müslüman Ülkeleri yapılan zulme karşı birlik olmaya davet eden Neşeli, ‘Bakınız; Allah buyuruyor ki; ‘ Kafirler birbirlerinin dostudurlar. Eğer siz bunu yapmazsanız; yeryüzünde bir fitne ve büyük bir fesad olur.’  Enfal Suresi 73. Ayet Meali Urumçi’den Kerkük’e, Grozni’den Gazze‘ye, Trablus‘tan Arakan’a , Hama ’dan Kudüs‘e… Zalim

ki amansız, zulüm ki fasılasız, zulüm içinde doğdu neslimiz, yaşamaktayız halen zulüm içinde. Sahipsiz, devletsiz, başsız kalmış bir gövdenin kanayan azaları gibi yaramızı deşiyor küfrün necis elleri! Batı emperyalizmi; özellikle son yirmi yıldır kendi kurduğu ‘ Birleşmiş Milletler’  uydurduğu ‘ Evrensel Değerler’  ve yalnızca küfür, eşcinsellik, sapıklık, fitne, fesat için istediği ‘ İnsan Hakları’  vs'yi yutmuş, acıkınca putlarını yiyen müşrikler gibi demokrasiyi yiyip sindiremediklerini de coğrafyamıza, İslam yurtlarına atmıştır! Barış anlaşması vaadi ile son elli yıldır müslümanları oyalayan ABD, arsızlığı ele almış ve tüm karşı uyarılara rağmen Kudüs‘ü Siyonist Korsan Terör Devleti İsrail’in başkenti olarak tanımıştır. Son on yıldır her Ramazan ayında masum Müslüman kanı  akıtmayı, pis, şeytani bir tapınma haline getiren ‘ Siyonist Korsan Terör Devleti İsrail’  ise kendi topraklarında barışçıl protesto eylemi yapan Gazzeli kardeşlerimize fütursuzca katliama girişmiş, onlarca kardeşimizi katletmiş, binlercesini de yaralamıştır!

100 yıldır uğradığımız katliamlara bir yenisini daha ekledik! 100 yıldır yaptığımız gibi unutup gaflete mi dalacağız? Avazımız yettiğince haykırıp sonra eve mi döneceğiz ? Sahipsiz, devletsiz, başsız kalmış bir ümmetin, başına gelen bunca facianın sebebi,  mesele ve çözümü ortadayken, biz halen gaflet içinde, dünyalık ile mi meşgul olacağız? Günlük telaşlar içinde, oyunda oynaşta, kalıp hem dünya hemde ahretimizi yitirip gidelim mi? Hayır, hayır ! Gaflette sanılan bu gençlik, ansızın içerden ve dışardan gelen  her darbeyi derinlerde kök salmış feraseti ile durdurup, fitneyi susturmayı bildiği gibi, en yakından en uzağa, mahallesinden bütün cihana kadar, parçalardan bütün yapmayı, bölüklerden tabur yapmayı, halklardan millet yapmayı bilecektir ! Ve evet; başsız kalan bu ümmetin gövdesine, sağlam ve güçlü iradeyi, itaat ve hizmeti ile baş edecek olan Allah'ın izni ile Alperen ruhlu gençliktir! Ey Müslümanlar, Artık lafı az, ameli ve duayı çok eylememiz gerekmektedir. Bizler, Allah'ın izni ile zalim kafirler İslam topraklarından sökülüp çıkartılıncaya, yeryüzünde Allah'ın murad ettiği şekilde barış ve esenlik hakim oluncaya, Nizam-ı Alem İlay-ı Kelimetullah için çalışan bir düzen kuruluncaya, fitne kalkıp İslam arza hakim oluncaya kadar bütün ‘ben , sen , o ‘ fitne ve fesatlarını, taassubu ve gıybeti, hizipçiliği ve her türlü bölücülüğü bir kenara bırakıp mefküremizi hem aklımız hem kalbimiz ile yükseltmek için gece gündüz demeden çalışmak ve katledilen, tecavüz edilen milyonlarca masumun intikamını almak için canımızın ve kanımızın son damlasına kadar mücadele etmek zorundayız ve bu bizim boynumuzun borcudur. Allah Alem-i İslâm'a birlik, dirlik, kardeşlik, mücadele ruhu nasip etsin.’ açıklamalarında bulundu.

#

16 May 2018 - 12:00 - Siyaset

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler