Futbolda, zirve İç Anadolu’nun

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan 5 komşu ilin futbol takımı 2018-2019 Sezonun ilk devresini zirvede kapatmayı başardı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2018-2019 Futbol Sezonu’ndaki profesyonel ve Bölgesel Amatör Lig maçlarında ilk devre tamamlandı.

Sezonun ilk devresinde iç Anadolu da birbirine komşu 5 ilin takımı gösterdiği performans ve gruplarında elde ettiği liderlik ile dikkatleri üzerine çekti.

Uzun yıllar üst liglerin tozunu attıran ve Süper Lig dahil bir çok ligde mücadele eden bu takımlar son yıllarda yaşadığı düşüşü tersine çevirerek yeniden çıkışa geçmeyi başardı.

İç Anadolu’nun futboldaki en başarılı 5 ili olan Nevşehir Belediyespor 3. Lig 1. Grup’ta ile Kırşehir Belediyespor 3. Lig 2. Grup’ta, Kırıkkale Büyük Anadoluspor Spor Toto  Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grup’ta, Yozgatspor 1959 BAL 4. Grup’ta  ve 68 Aksaray Belediyespor ise BAL 5. Grubu lider olarak tamamladı.

Futbolda yeniden yükselişe geçen İç Anadolu takımlarının  iç çekişmeleri tamamen bırakması durumunda daha üst liglerde daha başarılı sonuçlara imza atması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerden Ankara’nın Süper Lig’de 1 ( Ankaragücü), 1. Lig’de 2 (Gençlerbirliği- Osmanlıspor), 2 Lig’de 5, (Ankara Demirspor- Bak Spor Kulübü- Etimesgut Belediyespor- Hacettepespor-Keçiörengücü) ve 3. Lig’de 2 (Yeni Altındağ Belediyespor- Ankara Adliyespor),  Konya’nın Süper Lig’de 1 (Atiker Konyaspor), 2. Lig’de 1 (Konya Anadolu Selçukspor), Kayseri’nin Süper Lig’de 1 (Kayserispor), Eskişehir’in 1. Lig’de 1(Eskişehirspor), Sivas’ın Süper Lig’de 1(Demir Grup Sivaspor), 2. Lig’de 1 (Sivas Belediyespor),  Niğde’nin 2. Lig’de 1 (Niğde Anadolu Futbol Kulübü) temsilcisi profesyonel liglerde mücadele ediyor.

İç Anadolu’daki şampiyonluk mücadelesi veren 3 takım BAL’dan profesyonel liglere çıkabilmek için sezonun ilk devresinde büyük bir başarı elde ederken, bölgedeki Çankırı ve Karaman illerinin takımları ise orta sıralarda yer aldı.

Çankırıspor yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 4. Grup’ta ilk devreyi 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 17 puanla 7. Sırada kapadı.

BAL 6. Gurp’ta yer alan Karaman Belediyespor ise ilk devreyi 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 16 puanla 7.sırada tamamladı.

27 Ara 2018 - 11:37 - Spor

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler