Virüs ile gündemde kalan köyde ki türbe dikkat çekiyor

Korona virüsü ile sık sık gündeme gelen Ürgüp’ün Taşkınpaşa köyünde bulunan Kesikbaş Türbesi vatandaşlarca büyük ilgi görüyor.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyünde bulunan Kesikbaş Türbesi ziyaretçilerini bekliyor.

Rivayete göre bundan 1300 yıl önce “Kesikbaş” diye bilinen bir kişinin Kapadokya bölgesinde bir savaşta başı kesilmesine rağmen bu halde savaştığı ve vefat ettiğinde Taşkınpaşa’ya defnedildiği söyleniyor.

Köylülerce dilden dile dolaşan bu Kesikbaş’ın kabri daha sonra türbeye çevrilmiş ve yaşantısı burada yaşayan insanlarca kuşaktan kuşağa anlatılmış.

Bu Meşhur Türbe hakkında bazı kaynaklarda şu bilgiler mevcut: “Daha sonra anlatıldığına göre mezarı kaybolmuş, bir zaman sonra köyden bir kadının rüyasına girmiş ve kendisinin gömülü oldugu yeri söylemiş ve bir mezar yaptırmasını istemiştir. Hayırsever kadın bu sebeple bir türbe yaptırmıştır.

Bu gün bu türbe belki de köyün manevi mimarlarındandır

Son olarak 2008 yılında dönemin köy muhtarı Mehmet aydın ve köy halkından kalıp ve duvar ustası Mevlüt Erkal’ın çaba ve gayretleri ile Kayseri Tomarza ilçesinden aslına uygun taşlar getirilip onarımı yapılmıştır. Bu günkü halini almıştır.”

02 Ağu 2020 - 18:00 - Spor

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler