Korona tarım sektörünü etkilemeyecek

Tüm Dünya’da  hayatı olumsuz önde etkileyen Korona Virüsü, tarım sektöründe çalışan çiftçileri etkilemeyecek.

Korona tarım sektörünü etkilemeyecek
Haber albümü için resme tıklayın

Koronavirüs tedbirleri kapsamında mecburi olmayanların evlerinden ayrılmaması gereken ve tarımsal üretimin havaların ısınmasıyla birlikte başlayarak  ivme kazandığı bu günlerde üretimin mecburen devam etmesinin gerektiğini söyleyen  İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Gürol Çetin İl Müdürlüğü olarak üreticilerin ve işletmelerin yanlarında olduğunu söyleyerek açıklamalarda bulundu.

Çetin’in açıklamaları şu şekilde;  "Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Koronavirüs gündeminde vatandaşlarımızın evlerinden çıkmaması yönünde tedbirler uygulanmakta iken havaların ısındığı bu ilkbahar günlerinde doğa hareketlenmeye başlamış tarımsal üretim ivme kazanmıştır. Tarım arazilerinde üretim gayreti içerisinde olan çiftçilerimiz, gıda sektöründe hammadde bekleyişi içerisinde olan sanayicilerimiz, depocularımız, pazarda markette ihtiyacını gidermeye çalışan vatandaşlarımız, yıl boyu faaliyetlerine devam eden hayvancılık işletmelerimiz, geçimini bu yönde temin eden tarım işçilerimiz ve tarım sektörünün tüm paydaşları çalışmalarına devam ederken İl Müdürlüğü olarak bizlerde üretime destek olmaya ve üreticilerimizin yanında bulunmaya gayret ediyoruz. Teknik elemanlarımız arazi bağ ve bahçelerde, Hayvan sağlığı personellerimiz yetiştiricilerimizin işletmelerinde, kontrol ekiplerimiz gıda üretim ve satış yerlerinde ve çalışma alanımızda bulunan tüm sahalarda  hastalık etmenlerine karşı önlem alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz"

Tarım ve Orman İl Müdürü Vekili Çetin açıklamasının devamında üretimde karşılaşılan sorunlarla ilgili İl müdürlüğü ile irtibata geçilmesini beklediklerini kaydetti.

02 Nis 2020 - 10:18 - Tarım

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler