Kapadokya için korkutan yorum

Peri Bacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi için korkutan bir yorum yapıldı.

Göreme Milli Parkı’nın statüsü Cumhurbaşkanlığı kararı ile ortadan kaldırıldı. UNESCO korumasında olan bölge 10 bin yıllık geçmişe sahip ve Hasankeyf ile aynı kadere mahkum edilmesinden korkuluyor.

UNESCO, Göreme ve Kapadokya bölgesini 1985 yılında Dünya Mirasları Listesi’ne almıştı. Bu kararın ardından 30 Ekim 1986 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Göreme Milli Park’ı ilan edilmişti. 1986’da milli park ilan edilen bölgenin 33 yıl sonra mevcut statüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile değiştirildi.

Bu değişikliğe bölgenin rant çevrelerince yağmalanacağına yönelik tepkiler ortaya çıktı. Bu değişikliğin ilk adımı geçtiğimiz mayıs ayında atılmıştı. Yine Cumhurbaşkanlığı kararı ile “Kapadokya Alan Başkanlığı” başlıklı bir yapı kurulması için yasa çıkarılırken bölgenin imara açılacağı belirtilmişti.

“Kapadokya’da betonlaşmaya hayır”

Yeni Yaşam Gazetesi Ekoloji Servisi’nin haberine göre; Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesinin sokakları “Kapadokya’da Betona Hayır” sloganıyla düzenlenen “Sessiz Festival” etkinliği kapsamında duvarlara çizilen resimlerle süslendi.

Profesyonel Turist Rehberi ve Turizmci Kamil Duman öncülüğünde, Uçhisar Belediyesi, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) ve Rehber A.Ş. iş birliğinde “Sessiz Festival” etkinliği kapsamında, Uçhisar Pazar Yeri ve Güven Sokak 2’deki evlerin bahçe duvarları ressamlar tarafından sprey boyalar ile çeşitli figür ve desenlerle boyandı. Sokakları rengarenk yapan ressamlar, “Doğa ve insana saygı” temasıyla çalıştıklarını söyledi.

Tüm bölgeye yayılacak

Profesyonel turist rehberi ve turizmci Kamil Duman, Kapadokya bölgesinde betonlaşmanın yaşanmaması için bazı etkinlikler gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmaların yöre halkının da beğenisini kazandığını söyledi.

Yurttaşların onayını alarak bahçe duvarlarını özgün sanat eserleri ile süslendiklerini ifade eden Duman, “Bu organizasyonu önümüzdeki süreçte tüm Uçhisar Beldesi sokaklarında hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

#

06 Ara 2019 - 14:30 - Turizm

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 803.154 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler