Malezyalı öğrencinin Kapadokya sevgisi

BURSA'YA DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELEN YABANCI ÖĞRENCİLER, DOLMA SARDI, MANTI YAPTI. BURSA'YI GEZEN VE KÜLTÜRÜNÜ TANIYAN ÖĞRENCİLER, EN ÇOK İSKENDER KEBABI BEĞENDİKLERİNİ SÖYLEDİ. (MESUT ALAN/BURSA-İHA)

Malezyalı öğrencinin Kapadokya sevgisi
Malezyalı öğrencinin Kapadokya sevgisi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

 

Bursa’da yemek yapma programına katılan Malezyalı Xın Yı Tan, Kapadokya’ya olan özlemini dile getirerek, bir daha Türkiye’ye gelirsem Kapadokya’ya gelmek istiyorum’ dedi.

Bursa’ya dünyanın dört bir yanından gelen yabancı öğrenciler, dolma sardı, mantı yaptı. Bursa’yı gezen ve kültürünü tanıyan öğrenciler ile yapılan röportajda Malezyalı Xın Yı Tan isimli öğrenci, Kapadokya hakkında söylemleri dikkatlerden kaçmadı.

Xın Yı Tan, Kapadokya’ya büyük hayranlık duyduğunu ve, bir daha Türkiye’ye gelirse, gideceği yerin Kapadokya olacağını belirtti.

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi ve Yunus Emre Enstitüsü'nün ortaklaşa yürüttü çalışma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen bine yakın öğrenci, bulunduğu şehrin kültürünü yakından inceleme ve uygulama fırsatı buluyor. Bursa’ya 40 farklı ülkeden 48 öğrenci gelirken, iki gruba ayrılan öğrenciler, hem şehri geziyor hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buluyor. İtalya, Fransa, Amerika, Arjantin, Gana, Mısır, Malezya, Nijerya, İngiltere gibi ülkelerden gelen toplam 25 öğrenci, BUSMEK’te düzenlenen programda Türk yemekleri yapmayı öğrendi.

Dolma saran, mantı, köfte gibi yemekler yapan öğrenciler, yaptıkları yemekleri de hep birlikte yedi. Türk yemeklerinin çok güzel olduğunu ifade eden Malezyalı Xın Yı Tan, ‘Türk yemekleri çok güzel bugün sarma sarmayı öğrendik. Türkiye’ye ilk defa geliyorum. Türkiye’ye bir daha gelmek istiyorum. Kapadokya’yı görmek istiyorum. Türk insanlarını, kültürlerini ve yemeklerini çok beğendim. Osmanlı tarihinin Bursa’daki kalıntılarını görmek beni çok heyecanlandırdı. Kendi ülkeme döndüğümde öğrendiğim bütün yemekleri yapacağım. En çok İskender Kebap’ı çok beğendim’ dedi.

[caption id="attachment_22093" align="alignnone" width="3000"]  [/caption]

[caption id="attachment_22094" align="alignnone" width="3000"]  [/caption]

[caption id="attachment_22095" align="alignnone" width="3000"]  [/caption]

#

08 Ağu 2018 - 15:11 - Turizm

Son bir ayda nevsehirkenthaber.com sitesinde 807.350 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nevşehir Kent Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nevşehir Kent Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nevşehir Kent Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nevşehir Kent Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Nevşehir Markaları

Nevşehir Kent Haber Gazetesi, Nevşehir ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (384) 212 43 10
Reklam bilgi


Anket Özkonak'ta senin oyun kime?
Tüm anketler